Boka stuga i Öregrund

Välkommen till den underbara orten Öregrund, denna lilla pärla i Roslagen, Uppsala län, som har anor ända från 1400-talet. Eftersom Öregrund ligger på en halvö finns det många fina möjligheter till sol och bad, vilket kanske är den största anledningen att åka hit. På sommaren är det en underbar miljö och eftersom orten är liten är det lugnt och skönt för den som vill slappna av under semestern.

Den gamla kurorten
Det är kanske inte så konstigt att det idag finns en trend i att boka stuga i Öregrund då det historiskt sett har varit en kurort under 1800-talet och en bit in på 1900-talet, då flera fina villor byggdes just för detta ändamål. Sekelskiftesvillor är ofta mycket fina och med tillhörande trädgårdar var Öregrund den perfekta orten för kurbehandlingar för krassliga stadsbor som behövde lite miljöombyte i några veckor.

Boka vad som passar dig
Idag finns det flera olika alternativ för att boka boende i Öregrund. Både vandrarhem, studio eller lägenhetshotell erbjuds i olika prisklasser. Vandrarhem är som bekant ett lite enklare boende och här finns enkelrum, dubbelrum och familjerum. Studio är en fullt utrustad lägenhet, men på en relativt liten yta. Dock finns precis allt man behöver. Önskar man ha lite mer svängrum kan man boka rum på lägenhetshotell. Då är det nästan som hemma, med sovrum, vardagsrum och kök.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *