Termiten – inspiraförskola

Som förälder kan det kännas jobbigt att släppa iväg sina barn till förskolan och det kan kännas klurigt att hitta rätt förskola i Täby. Termiten är en förskola som du hittar genom att gå in på http://www.inspira-fos.se/forskolor/forskolor/termiten/. Detta är en så kallad inspiraförskola. Det innebär att ditt barn kommer att få chansen att utvecklas och växa i sin egen riktning. Man lär ut genom uppmuntran och positivitet.

Hur ser det ut?
Termiten är belägen i ett naturskönt villaområde som ligger i Skarpäng i Täby. I närheten finns det motionsspår och skog. Det finns totalt fyra stycken avdelningar på förskolan. Två av avdelningarna är för yngre barn och de två andra avdelningarna är för äldre barn. Det finns lika många förskolelärare samt en barnsköterska. I köket lagas mat från grunden av förskolans egna kock och det skolgården är fullt utrustad.

Förbered barnen inför skolan
Det är viktigt att barnen får gå på förskola för att få chansen att träffa andra barn och utvecklas, även om man som förälder tycker att man ger barnet den stimulans som behövs i hemmet är det viktigt att barnen även får träffa andra vuxna människor och även utsättas för nya miljöer. Förskolor ska vara utvecklande och förbereda barnen inför skolan på ett enkelt och roligt sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *